top of page

Європа починається з мене і тебе

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

З метою забезпечення підтримки державної політики і реалізації стратегії європейської інтеграції на регіональному рівні, відповідно до сучасного етапу взаємовідносин України з Євросоюзом у Часовоярській ЗОШ № 17 проведені до Дня Європи наступні заходи:

  • Учні 5-х класів під гаслом «Європейське дитинство» переглянули мультфільми, створені за мотивами казок європейських письменників.

· Діти 1-6 кл. взяли участь у панорамі малюнків, створюванні колажів «Вікно у світ європейської культури"»

· Дуже захоплююча була віртуальна подорож країнами Європи для 1-х класів.

  • Учнів 7-х класів не залишив байдужим відеолекторій «Україна-Європейська держава» за QR- кодом

  • З нагоди святкування Дня Європи на платформі zoom відбувся брейн-ринг EVROPE DAY, учні 6-х класів яскраво продемонстрували свої знання, за що отримали подяку як «Юні ерудити та знавці Європи».

  • На Єдиному уроці з іноземної мови «Знай про Європу більше» учні 4-х класів здійснили подорож країнами Європи.

  • Учні старших класів під гаслом «Європа багатогранна» створювали презентації та відео «Ми європейці», « Україна – Європейська держава»

  • Класні керівники 9-11кл. провели онлайн години спілкування «Європа починається з тебе», де обговорили питання євроінтеграція України на сучасному етапі.

  • Ніхто не зупинить історії хід – будує свій дім Україна. Учні восьмих класів Часовоярської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.N17 долучилися до обласного флешмобу "Європейська Донеччина", досліджували історію виникнення міста Часів Яр, внесок європейських науковців та підприємців в розвиток міста та регіону. Вкотре переконалися, що улюблене невеличке затишне місто є частиною Європейської України.

Проведені заходи спрямовані на популяризацію європейських демократичних цінностей та принципів європейської інтеграції серед учнів, формування “європейської свідомості” та відчуття “громадянина Європи”, усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.


















Новини
bottom of page