top of page

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ, ВОНИ ЖИВІ ДОТИ, ДОКИ МИ ЇХ ПАМЯТАЄМО.

Мамо, не плач. Я повернусь весною. У шибку пташинкою вдарюсь твою. Прийду на світанні в садок із росою, А, може, дощем на поріг упаду…

Патріотизм – це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, спонукаючи робити великі і малі вчинки в ім’я своєї Батьківщини.

З метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, виховання національно-патріотичної свідомості, розвитку бажання стати гідними громадянами України в Часовоярській ЗОШ №17 протягом 19.02 - 20.02.2020 р. було проведено цикл заходів, присвячених Пам’яті Героїв Небесної Сотні. Через інформацію радіохвилини «Шлях до свободи», виставку малюнків «Вшанування героїв» розкривалася історія ХХІ століття. Цікавими та змістовними були уроки мужності «Хай палають свічки пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні». Ведучі нагадували присутнім про героїчні події тих «чорних» днів, про початок Революції Гідності.

Відбувся перегляд документального фільму «Рейд. Сила нескорених», під час якого учні побачили реальні події, які відбувалися на Майдані. Нікого не залишила байдужим лінійка - реквієм, де діти познайомилися з новою книгою Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні», емоційною кульмінацією заходу стала мить запалення свічки пам’яті під сумну мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача». Діти передавали по колу свічку пам’яті із рук в руки – і кожен учасник мав нагоду доторкнутися серцем до цього священного вогню – частинки вічного. Усі учні долучились до акції «Ангели пам’яті» , як символ вічності на деревах з’явилась «сотня» паперових ангелів.

Вихованці дуже серйозно підійшли до військово-патріотичних змагань «Лицарі мого роду», для здійснення суддівства були запрошені військові. Насамкінець усі присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Усі учасники освітнього процесу торкнулися пам’яті, яка навіки залишиться у серцях поколінь.











Новини
bottom of page