top of page

Хоумскулінг під час карантину

Хоумскулінг —— це спосіб отримання освіти в домашніх умовах. Саме так можна назвати ситуацію, яка склалася в освіті нашої країни. Вимушений карантин змінив наше звичне навчання та життя в цілому. Усі педагоги країни перейшли на дистанційне навчання.

Ми, вчителі, не звикли працювати в офісах, але дистанційне навчання в умовах пандемії перетворило наше життя в тимчасові офіси та call-центри, в яких увесь домашній простір перетворився на робочий.

Учителями Часовоярської ЗОШ І – ІІІ ступенів №17 були створені «класні кімнати» за допомогою Classroom, чати у Viber, персональну сторінку на шкільному сайті.

Мета даного способу навчання - спрощення, створення, поширення і класифікація завдань безпаперовим шляхом, тобто налаштування зв’язку між учнями, вчителями, батьками. Педагоги у постійному пошуку, підбирають цікавий мультимедійний супровід, онлайн-ігри та створюють Google тестування відповідно до тем. Крім того вчителі мають змогу відстежувати, що дітям подобається, як вони встигають і розуміють, в якому темпі виконують завдання

Але виникають певні ускладнення у виконанні робіт: відсутність у деяких учнів якісного доступу до мережі Інтернет, недосконале володіння веб-сервісами. Найважче учням 9, 11 класів, тому що в цьому році вони отримають документи про освіту. Але сам на сам з труднощами їх не залишають вчителі, які постійно надають консультації.

«Вчителі-учні-батьки» зараз працюють в одній команді. Кожен розуміє, що освітній процес не може бути ефективним, якщо вмотивована лише одна сторона. Настав час перевірки нашого «трикутника взаємодії». Учителі надають батькам консультації, роз’яснення, допомогу у телефонному режимі та Viber листуванні.

За цей період карантину вже маємо перші результати: учні отримують нові знання й бали за виконані роботи.





















Новини
bottom of page