top of page

З Днем Конституції України!


Конституція – це Основний Закон, що закріплює суспільний і державний устрій країни, функції органів державної влади, основні права та обов’язки громадян, це основа стабільності й демократії в державі.

28 червня українці відзначали День Конституції, яка була прийнята на V сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року. Багато сил було покладено на її створення, багато людей працювало, і кожен із них думав про дітей, бо діти – це майбутнє держави.

Стаття 53 Конституції України гарантує кожному громадянину рівний доступ до якісної освіти. Саме цей документ надає можливість кожній дитині відчути себе неповторною особистістю та реалізувати свої можливості в сприятливих и безпечних умовах, в середовищі сім’ї або опікунів. А також є гарантом для підготовки дітей до життя у вільному правовому суспільстві.

І навіть під час карантину навчання не припинялося, не все вдалося в повному обсязі на дистанції: були пошуки, апробації, сумніви та переконання. Головне, що 2019-2020 навчальний рік завершився, діти отримали табелі та свідоцтва успішності, свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, випускники проходять ЗНО, а вчителі готуються до нового навчального року.

Ранковий флешмоб з привітаннями до Дня Конституції ще раз підкреслив важливість цього свята і віру в розвиток нашої країни.

Освітянська спільнота робить все можливе, щоб учні були свідомими патріотами, стійкими до провокацій, а головне – щасливими та усміхненими дітьми.



Новини
bottom of page