top of page

День слов’янської писемності та культури

Українці разом з усіма іншими слов’янськими народами 24 травня відзначають День слов’янської писемності й культури.

Свято встановлено згідно з Указом Президента від 17 вересня 2004 року, в день вшанування пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія – просвітителів, що відіграли визначну роль у розвитку й становленні слов’янського письменства і культури, покровителів Європи.

З метою пригадати та вшанувати пам’ять Кирила і Мефодія для учнів 5-11-х класів була організована заочна мандрівка «Шляхи розвитку слов'янської писемності та культури». Під час подорожі учні, користуючись інфографікою та QR-кодами, ознайомилися з життям та діяльністю Кирила та Мефодія, зі святами та дивовижними традиціями слов’ян, переглянули короткі атмосферні ролики про українську культуру, звичаї, обряди, вбрання.

А початківці переглянули онлайн-журнал «Слов'янська писемність і її видавці», презентацію «Виникнення слов’янської писемності. Кирило і Мефодій», створили власну абетку та виховна хвилинка « І сонцем слово засіяло».

Утверджуймо імідж високоосвіченої української нації та плекаймо неоціненний скарб – нашу мову. Адже лише любов до власної історії, примноження культурної спадщини свого народу є основами морального та духовного розвитку суспільства.















Новини
bottom of page